Zorgt het gebruik van cruise control voor een lager brandstofverbruik in de auto?

Zorgt het gebruik van cruise control voor een lager brandstofverbruik in de auto?

7 min lezen

Het kopen van een nieuwe auto ontslaat u niet van het dragen van de economische lasten die daaruit voortvloeien, zoals u zult beseffen zodra u de auto koopt en er uw eerste rit mee maakt; De brandstofindicator neemt af met elke kilometer die de auto aflegt, waardoor deze opnieuw moet worden gevuld of moet worden opgeladen als u een elektrische auto bezit, naast de kosten voor reserveonderdelen, reparatie en regulier onderhoud, enzovoort; Autobedrijven en innovators over de hele wereld zochten naar oplossingen die deze kosten zoveel mogelijk terugdringen en de voordelen en geavanceerde eigenschappen van auto's vergroten. Cruise control behoorde tot de lijst van de nieuwste innovaties in de autowereld, wat bestuurders ertoe aanzette vragen zich af of er een verband bestaat tussen cruise control en brandstofbesparing. wereld.

In dit artikel zullen we deze vragen beantwoorden en uitgebreid praten over cruise control, het besparen van benzine en het verminderen van het brandstofverbruik met behulp van cruise control, op basis van wetenschappelijke feiten en gespecialiseerde mechanische informatie. Maar laten we eerst eens kijken wat het cruise control-systeem is specifiek, en wat is de relatie tussen snelheidsregeling en cruise control. Snelheid en het algehele brandstofverbruik.



Cruise control Systeem en brandstofbesparing

 

 

 

 

Het slimme cruise control systeem bepaalt de snelheid en acceleratie van de auto om te voorkomen dat deze de juiste rijsnelheid overschrijdt en het brandstofverbruik verhoogt

 

 

 

Overmatig accelereren en remmen in de auto behoren tot de belangrijkste oorzaken van een verhoogd brandstofverbruik. Dit hangt uiteraard af van het rijgedrag van de bestuurder en de aard van de weg, of deze nu vlak, bochtig of anderszins is Het controlesysteem werkt in deze gevallen om de snelheid van de auto te bepalen. Het accelereert om te voorkomen dat de juiste rijsnelheid wordt overschreden en verhoogt het brandstofverbruik als gevolg van overmatige druk op het gaspedaal. We concluderen dus dat de cruise control het brandstofverbruik op basis hiervan vermindert mechanisme, met verwijzing naar de tussenkomst van de bestuurder bij het instellen van de snelheid die hij passend acht.



Hoe werkt het snelheidscontrolesysteem?

 

Het cruise control-systeem beheert de link tussen het aansturen van de brandstofinjector en het gaspedaal door het pedaal automatisch te bedienen in plaats van erop te trappen. In oudere versies werd deze link weergegeven door een kabel die was aangesloten op het gaspedaal en die het pedaal stabiliseerde en maakte Maar later werd de kwestie gekoppeld aan de computersensor van de auto, die nu de snelheidslimiet regelt met een draadloos systeem en onafhankelijk van het indrukken van het gaspedaal, en hoewel de bestuurder er controle over heeft. Door de vereiste snelheid te bepalen, bieden moderne versies een interventiefunctie om de snelheid aan te passen aan de snelheid van de auto voor u, wat bijdraagt ​​aan het aanhouden van een veilige afstand en het vermijden van... Ongevallen.



Hoe u brandstof kunt besparen met cruise control 

 

Zoals we eerder vermeldden, wordt plotseling en frequent accelereren of vertragen geassocieerd met het verbruik van meer brandstof, als resultaat van de behoefte van de motor om een ​​groter koppel uit te oefenen om een ​​snellere motorrotatie te bereiken en het acceleratie- of deceleratiecommando uit te voeren, wat uiteraard een hoger brandstofverbruik vereist. , terwijl de constante snelheid een minimale hoeveelheid koppel vereist en daarom minder brandstof verbruikt. Het is de moeite waard hier de effectiviteit van de cruise control-relatie op te merken en het brandstofverbruik van het voertuig alleen op vlakke wegen te verminderen, terwijl het voertuig meer brandstof kan verbruiken als het gewend is. heuvels of moeilijke wegen van deze aard beklimmen.



Hoe cruise control in een auto te gebruiken


De meeste auto's die zijn uitgerust met cruise control bevatten knoppen om het cruise control-systeem te starten, stoppen, annuleren en af ​​te stellen. Hieronder zetten we de stappen voor het gebruik van cruise control in de auto gedetailleerd en duidelijk op een rij:

Cruise control starten: Druk op de startknop om de snelheid in te stellen volgens een specifieke limiet die overeenkomt met de rijsnelheid of de snelheid waarmee u wilt rijden, en controleer het bedrijfslampje dat op het dashboard verschijnt wanneer het systeem wordt geactiveerd.
Aanpassing: Druk op de instelknop zodra u de gewenste snelheid heeft bereikt en haal vervolgens uw voet van het gaspedaal
Snelheid verhogen of verlagen: Druk op de “+” knop als u de snelheid wilt verhogen of op de “-” knop als u deze wilt verlagen
Cruisecontrol uitschakelen: Druk op de annuleerknop om de cruisecontrol uit te schakelen als uw auto een automaat heeft, of trap op het rem- of koppelingspedaal om de cruisecontrol uit te schakelen als u in een auto rijdt met een handgeschakelde versnellingsbak.
Cruise control hervatten: Druk op de knop ‘Res’, wat betekent dat u de snelheid opnieuw instelt als u terug wilt naar de laatst ingestelde snelheidsregeling.
De cruise control weer uitschakelen: Volg dezelfde stappen door op de stopknop te drukken of het rem- of koppelingspedaal in te trappen als u de cruise control weer wilt uitschakelen, en zorg ervoor dat u het lampje uitdoet dat op het dashboard gaat branden wanneer geactiveerd.
Wanneer mag u geen cruisecontrol in de auto gebruiken?
Hoewel het in veel gevallen een nuttige en effectieve optie is, vooral als het gaat om het verminderen van het brandstofverbruik door het gebruik van de cruise control, zijn er enkele waarschuwingen die moeten worden vermeden vanwege het gebruik van de cruise control, wat kan leiden tot het optreden van bepaalde problemen. vervelende of gevaarlijke gebeurtenissen, zoals verslechtering of verkeersongevallen.



Moeilijke weersomstandigheden zoals wind, regen of sneeuw


Gladde wegen, zoals natte of ijzige wegen
Wanneer u zich uitgeput voelt; U moet zich bewust zijn van en waakzaam zijn op de wegen en de omliggende gebieden terwijl u de cruise control bedient, om de juiste snelheid daarvoor te kunnen bepalen
Tijdens druk verkeer; De snelheid kan onder dergelijke omstandigheden niet constant zijn en het kan zijn dat u de snelheid moet verhogen of verlagen

 


Voordelen van cruise control systeem in de auto

 

 

 

Naast het tastbare en voelbare voordeel op het gebied van cruise control en brandstofbesparing in het algemeen; Er zijn nog veel meer voordelen te behalen door het gebruik van cruise control in de auto, waaronder de volgende:

Vermindering van slijtage aan motor- en transmissiesysteemcomponenten
Help de voertuigsnelheid onder controle te houden
Verhoging van de efficiëntie van de motor en de efficiëntie van het brandstoftoevoerproces
Koppel in de motor aanpassen
Verhoog het comfort van de bestuurder tijdens het rijden


Nadelen van cruise control in de auto

 

Net zoals er voordelen en positieve kanten zijn aan het gebruik van cruise control in een auto, zijn er ook enkele nadelen aan verbonden, ongeacht wat cruise control en brandstofbesparing betreft, en deze nadelen omvatten het volgende:

De mogelijkheid van mechanische schade aan de auto als de cruise control onder moeilijke omstandigheden wordt gebruikt
Omissies en omissies die bij de bestuurder kunnen voorkomen tijdens het gebruik van de cruise control
Moeilijkheden bij het gebruik van cruise control bij slecht weer en moeilijke weersomstandigheden
Lage effectiviteit in gebieden met veel verkeer en voorzichtige rijgebieden
Conclusie
Samenvattend bovenstaande; Er kan worden gezegd dat er een reëel verband bestaat tussen het gebruik van cruise control en het besparen van brandstof in de auto vanwege het mechanisme waarmee de cruise control werkt en het effect ervan op acceleratie en vertraging, waardoor een groter koppel nodig is en dus meer brandstof wordt verbruikt. in de normale toestand en zonder gebruik van de cruise control.

Zo hebben we met dit artikel Blog de vraag beantwoord of cruise control brandstof bespaart, en hebben we u uitgebreide en uitgebreide informatie gegeven over cruise control in de auto wereld van auto's;

 


© 2024 Audioplay.nl,

    • American Express
    • iDEAL
    • Maestro
    • Mastercard
    • Visa

    Login

    Wachtwoord vergeten?

    Heb je nog geen account?
    Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.